Одржана седница Кризног штаба Општине Звечан

by Sanja Sevic

У Општини Звечан одржана је 11. по реду седница Кризног Штаба Општине Звечан, поводом тренутне ситуације.

Кризни штаб је заседао у пуном саставу, коме је председавао Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић – Председник Кризног Штаба.

На седници су донети следећи закључци:

Апелује се на све грађане да не напуштају своје домове без преке потребе, а у случају изласка, обавезно је ношење заштитних маски и рукавица, као и држање растојања од најмање два метра приликом сусрета са другим особама.

Кризни штаб Општине Звечан још једном апелује на све грађане да поштују препоруке Владе Републике Србије, па сходно томе моли своје грађане да испоштују одлуку Владе Републике Србије о забрани кретања становништва у периоду од 17h до 5h ујутру.

Апел и наредба старима изнад 65 година да се не крећу градским улицама, и забрана изласка из станова, кућа и својих дворишта.

Обавештавају се сви грађани који живе сами или нису у могућности да обезбеде себи све неопходне животне намирнице, да могу позвати свакога дана у било које време и упутити захтев за пружање помоћи на следеће бројеве телефона: 028/664-728, 028/664-161.

Волонтери свакодневно достављају основне животне намирнице и лекове самачким домаћинствима старијим од 65 година, и акција обиласка се наставља и данас.

У договору са Поштом, службеници Општине Звечан и Црвени крст са волонтерима су поделили социјалу грађанима.

Поштује се одлука Владе Републике Србије, све продавнице и апотеке на територији општине Звечан прилагодиле су своје радно време у периоду од 06.00 до 16.30 часова.

Снабдевеност основним животним намирницама је задовољавајућа за сада.

Повезани чланци

Skip to content