Иван Тодосијевић

by veljko

Председник привремени орган општине Звечан

Иван Тодосијевић рођен 16.07.1973 године у Косовској Митровици. Основно образовање стекао у ОШ,, Вук Караџић,, у Звечану, а средње у Гимназији у Косовској Митровици. Завршио Пољопривредни факултет у Приштини, одсек Воћарство и виноградарство а  2010 године одбранио мастер рад на тему ,,Резултати производње грожђа сорте Cabernet sauvignon у условима северне Митровице ,, и тиме  стекао звање Мастер инг. пољопривреде . На ову тему објавио је и више научних радова.

Од  2002. године обављао је функцију управника хортикултуре у ЈКП ,, Стандард,, у Косовској Митровици, а својим вредним радом, трудом и залагањем учинио је много на озелењавању, уређењу и  оплемењивању зелених површина што је резултирало бројним похвалама грађана. Од 2013. године постаје члан општинског  већа у општини Звечан а 2014. године именован је на функцију Директора ЈКСП “Звечан“.

Одлуком Владе Републике Србије 2015. године  именује се на функцују председника Привременог органа општине Звечан. Од 2017. до 2019. године обављао је функцију Министра администрације локалне самоуправе у Покрајинској Влади а посланик је у два сазива Покрајинске Скупштине. Члан је ГО СНС, председник Општинског одбора СНС у Звечану, члан Председништва Српске листе, члан Савета Универзитета у  Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, председник Управног одбора Клиничко болничког центра у Косовској Митровици. 

И даље, вредно и поштено, обавља функцију Председника Привременог органа општине Звечан.

Ожењен, супруг  и отац двоје деце.

Skip to content