Тодосијевић: Људи ја вас молим, останите у својим домовима

by Sanja Sevic

Кризни штаб Општине Звечан је у свакодневном заседању, и још једном апелујем на своје суграђане, да остану код кућа, поручио је у разговору за програм Радио Косовске Митровице, председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић.

“Прошао сам данас и Звечан и Косовску Митровицу и нажалост видео сам да се слабо придржавамо мера и упутстава које је дала Влада Републике Србије. Видео сам да и раде у продавницама људи старији од 65 година и овом приликом желим да замолим своје грађане да будемо самодисциплиновани, да свој излазак сведемо на најмaњу могућу меру. Знам да је лепо време измамило доста људи на улице, али верујте ми да уколико не будемо самодисциплиновани, уколико се не будемо придржавали препорука Владе Републике Србије, а то је да свој излазак напоље сведемо на најмању могућу меру, без физичког контакта, да нема више пет људи у групи, онда верујте ситуација неће бити добра” рекао је Тодосијевић.

Истакао да је да због специфичности саме ситуације на северу Косова и Метохије, да је потребно бити посебно дисциплинован и додао да није потребно стварати залихе хране, јер намирница има у довољним количинама.

Председник Привременог органа и Кризног штаба за Општину Звечан, Иван Тодосијевић каже да је оформљен посебан тим волонтера, студената и геронто домаћица који су данас обишли око 30 домаћинстава старијих грађана од 65 година који живе сами, и однели основне животне намирнице.

“Та количина ће бити довољна за следећу недељу. Добијали смо и позиве на отворене телефоне 664 728 и Дома здравља 664 161. Из разговора са директором Дома здравља грађани се придржавају правила и све могуће посете сведене су на најмању могућу меру, јер домови здравља и у Звечану и Косовској Митровици биће први на удару и морају да издрже и зато апел грађанима, останите у својим кућама” рекао је Тодосијевић.

Кризни штаб Општине Звечан је у свакодневном заседању, а директни контакти сведени су на минимум.

Извор: Радио Косовска Митровица

Повезани чланци

Skip to content