Грађани општине Звечан уписују се у књигу жалости и опраштају од свог доктора Кривокапића

by Marko R

У згради Општине Звечан отворена је књига жалости поводом смрти професора Зорана Кривокапића у коју се грађани уписују и опраштају од водећег стручњака у области колоректалне хирургије и проктологије, хирурга који је обавио више од 5.000 компликованих операција, рођеног у Звечану.

Грађани Општине Звечан од раног јутра долазе у зграду општине како би се уписали у књигу жалости и на тај начин се последњи пут опростили од свог суграђанина Зорана Кривокапића Кривог који је ову општину са севера Косова прославио својим хуманим радом на који су сви поносни.
Данашњи дан је у Општини Звечан због смрти Зорана Кривокапића проглашен даном жалости.

Од професора Кривокапића који је био и редовни члан Српске академије наука и уметности опростио се и Председник привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић који је у књигу жалости написао да ће његову бригу и залагање за Звечан памтити многе генерације.

„Велики човек, великан у својој професији. Неко кога је красила бескрајна људскост и огромна племенитост. Човек са којим је сваки разговор био посебан и лековит. Његову бригу и несебично залагање за свој родни Звечан и ове и оне генерације са којима је друговао и ширио дух позитине енергије. Била је част имати га за пријатеља“, написао је Тодосијевић.

Градоначелник Звечана Драгиша Миловић написао је да ће заувек памтити бригу и помоћ коју је Кривокапић пружао српском народу.

„Имали сте умеће и снагу да останете човек у тешким временима као и да не заборавите ко сте и одакле долазите. Заувек ћу памтити ваше залагање, помоћ и бригу коју сте поклањали сваком човеку, а посебно својим Звечанцима. Нека ти је вечна слава драги пријатељу, заувек ћеш остати за понос  и част свом родном Звечану и свим његовим житељима“, уписао је Миловић.

Књига жалости биће отворена током данашњег дана у згради Општине Звечан, а сахрана Зорана Кривокапића одржаће се у 15 часова на Новом гробљу у Београду.

Повезани чланци

Skip to content