Привремени орган општине Звечан обележава данас градску славу

by Marko R

Светом архијерејском литургијом и пресецањем славског колача, Привремени орган општине Звечан у цркви Светог Ђорђа, обележава данас градску славу Светог великомученика Георгија – Ђурђевдан.

По благослову Епархије рашко-призренске, градска слава општине Звечан традиционално се прославља прве недеље након празника Светог Великомученика Георгија – Ђурђевдана. Тим поводом, у присуству бројних верника у цркви Светог Ђорђа у Звечану, у саслужењу свештенства на челу са игуманом манастира Бањска протосинђела Данила, одржана је литургија.

Окупљени у заједничкој молитви, Председник Привременог органа, Градоначелник и свештенство храма Светог Ђорђа ,обавили су чин ломљења славског колача. Поред свештеника и представнике општинског руководства, затим директора основих и средњих школа, присуствовало је доста грађана и верника који су још више увеличали градску славу.

Председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић, честитао је славу свима који је прослављају и пожелео да у миру и са добрим здрављем обележе данашњи дан.

Повезани чланци

Skip to content