Данас у Крагујевцу потписан протокол о сарадњи између ЈКСП Звечан и ЈКП Шумадија

by Marko R

Сарадња између ЈКП „Шумадија“ и ЈКСП Звечан, данас је и званично успостављена потписивањем Повеље о сарадњи. Директор ЈКСП Звечан Ненад Радовановић и директор ЈКП Шумадија Марко Вујовић су потписали повељу о међусобној сарадњи и тиме ставили печат на пријатељство које се градило дуги низ година.

Идеја о успостављању сарадње комуналних предузећа из Звечана и Крагујевца родила се пре неколико месеци, приликом учешћа излагача са Косова и Метохије на овдашњем Сајму комуналне опреме. Међусобна наклоњеност домаћина и гостију, који су препознали потенцијале друге стране, резултирала је Повељом о братској и пријатељској сарадњи. Потписници Повеље су се обавезали да заједничким активностима доприносе јачању пријатељства два комунална предузећа и унапређењу сарадње.

Марко Вујовић, директор ЈКП Шумадија, очекује да овај споразум о сарадњи допринесе подизању квалитета пружања комуналних услуга нашим суграђанима, преносу примера добре праксе, трансферу знања и технологија и заједничком учешћу и конкурисању за одређене пројекте.

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић истакао је да за њега овај догађај представља више од потписивања протокола о сарадњи. Ово је једна круна свих досадашњих комуникација, виђања и сарадње која се остваривала. Србија је мала земља, Срби су вредан и добар народ, и управо највећи изазов наше генерације јесте да се сабирамо, не да се делимо, а ово је управо још један корак на том путу ,казао је Дашић.

Директор Шумадија сајма, Александар Лазовић је истакао да је огромно задовољство што су ови људи које сматрам пријатељима Шумадија сајма и Града Крагујевца, данас овде. Верујем да ће ова сарадња привући и друге регије, а све у циљу кавлитетнијих сајамских садржаја – казао је Лазовић.

Ненад Радовановић, директор ЈКСП Звечан захвалио се у име председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића и у своје лично име на указаном поверењу колегама из Крагујевца и изразио очекивање да ће ова сарадња расти и бити богатија сваким даном, на обострано задовољство.

Повезани чланци

Skip to content