Реконструкција и санација дела регулисаног бетонског канала Хоџиног потока у Звечану

by Marko R

У улици Мише Мићковића у Звечану, у току су радови на санацији и реконструкцији дела регулисаног бетонског канала Хоџиног потока у дужини од 160м. На позицији дотрајалог и урушеног постојећег канала, чија функционалност је сведена и нису омогућени прихвати и одводи, задржава се вода у периоду већих атмосферских падаванима и долази до угрожавања околних дворишта и кућа.

Према спецификацији неопходних радова за реконструкцију и санацију дела регулисаног Хоџиног потока, потребно је извести бетонски канал у дужини од 160,00м и дубине 1,00м. Тренутно су радови у току ,где ће се одвођење површинских и атмосферских вода одвести путем шахта и сливника у одводне канале, који су очишћени у читавој улици и тако ће спречити оштећења дворишта и кућа на поменутој локацији.

На овај проблем су указали грађани, а општина Звечан је уз подшку Канцеларије за Косово и Метохију тај проблем узела у решавање и у веома кратком периоду направљен је пројекат за извођење радова. Након завршетка радова, дугорочно ће бити решен проблем одвода атмосферских вода у овом делу Звечана.

Повезани чланци

Skip to content