Општина Звечан обезбедила трактор за чишћење снега, донација за ЈКСП “Звечан”

by veljko

Јавно – комунално – стамбеном предузећу “Звечан” данас су уручени кључеви новог трактора за чишћење снега – донација Привременог органа општине Звечан. Испред просторија ЈКСП “Звечан” у селу Дољане, кључеве је уручио председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић, који је рекао да је у питању изузетно вредна донација за коју је средства обезбедила локална самоуправа посредством Канцеларије за Косово и Метохију.

Трактор – 130 коњских снага, има раоник површине 260цм и посипач за со капацитета 800 литара.

“Имамо сада и нешто лошије временске услове и ова донација долази у право време. Велики број сеоских места, велики број улица и у самом насељу Звечану и околини, треба стичи да се све то очисти. Досад смо имали један трактор који је такође обезбеђен средствима Канцеларије за КиМ, тако да ће овај много олакшати рад ЈКСП “Звечан” рекао је Тодосијевић.

Тодосијевић је нагласио да без подршке Канцеларије за КиМ, општина не би била у могућности да обезбеди овакву донацију.

“Ја овом приликом морам да изразим захвалност Канцеларији за КиМ, директору Петруз Петковићу, безчије помоћи ми ово свакако не бисмо могли да обезбедимо. Ово није прва помоћ Канцеларије, већ само вид свакодневног помагања које се видело и у 2021. години, када смо имали пет стамбених зграда, наставак изградње Сунчане долине, наставак изградње Рајске бање, преко 60 пакета грађевинског материјала” нагласио је Тодосијевић.

Како је истакао, то је од непроцењиве важности за овдашњи српски народ, јер показује да држава Србија континуирано брине и води рачуна о потребама људи који живе на простору Косова и Метохије.

Директор ЈКСП “Звечан” Ненад Радовановић рекао је овом приликом да ће возило које им је данас предато, значајно олакшати рад овом предузећу у зимским месецима, посебно када је у питању рашчишћавање путева првог приоритета.

“Морам да напоменем и то да поред ове донације, пре пет месеци смо добили и камион – путар, као и алат за котларницу у Звечану и радионицу у Дољанима. Уколико се оваква сарадња настави, услови рада ће бити све бољи, а резултати ће се на терену бити и те како видљиви” истакао је Радовановић.

Радовановић је данас уручио Тодосијевићу захвалницу за подршку коју даје овом предузећу и изузетно ангажовање на пољу уређења ове општине.

Извор: Радио Косовска Митровица

Повезани чланци

Skip to content