(ВИДЕО) ПУ „Лане“ из Звечана добитник I награде на XXV-XXVI Луткарско едукативном фестивалу ( ЛУТКЕФ ) за луткарско стваралаштво на КиМ

by veljko

На XXV-XXVI Луткарско едукативном фестивалу ( ЛУТКЕФ ) који је одржан 24. децембра у Београду, Предшколска установа „Лане“ из Звечана освојила је I награду за луткарско стваралаштво на Косову и Метохији.
Захваљујући вредном и преданом раду васпитача ове установе, Предшколска установа „Лане“ из Звечана је за ову прилику припремила луткарску представу „МИЛУТИН- СВЕТИ СРПСКИ КРАЉ“, са поруком – „То што древно некад беше, чувај заувек чедо моје“, која је снимљена у манастиру Бањска у Бањској.
Ликове српских владара краља Драгутина и краља Милутина, краља Стефана Уроша I Немањића, краљице Јелене Анжујске и краљице Симониде, оживеле су веште и креативне руке васпитача, родитеља, али и деце из ове установе. Идејни творац луткарске представе је васпитач Александра Кељановић, а целокупна реализација је омогућена захваљујући подршци од стране директорице Зорице Кељановић.
Организатор представе је ПУ „Лане“ под покровитељством Привременог органа општине Звечан, братства манастира Бањска и игумана манастира Бањска Протосинђела Данила.
„Моје највеће благо је моја вера… православна вера“, је само једна од порука ове победничке представе, која потврђује да овакав вид активности има велики значај за испољавање дечије креативности, али и за очување правих и исконских вредности.

Повезани чланци

Skip to content