Тодосијевић: Опростити можемо, а заборавити само ако нас не буде

by Sanja Sevic

Поводом 22. годишњице од почетка NATO агресије, председник Привременог органа општине Звечан, Иван Тодосијевић са својим сарадницима примио је данас чланове породица страдалих са територије општине Звечан, којима је уручена симболична новчана помоћ, а затим је положио венац и одао пошту страдалима на споменику жртвама NATO бомбардовања и албанског терора, у центру Звечана.

„Речима исписаним на споменику „У знак захвалности, поштовања и незаборава жртвама NATO агресије и албанског терора са територије општине Звечан 1998 – 2001. Чувајте и волите Србију као што смо је ми волели“. и именима 13 страдалих наших суграђана поручујемо да жртве NATO бомбардовања нису и никада неће бити заборављене. Наша обавеза је да чувамо сећање на њих и бринемо о њиховим породицама. Опростити можемо, а заборавити само ако нас не буде.“ поручио је председник Привременог органа општине Звечан, Иван Тодосијевић.

Од почетка НАТО бомбардовања Југославије прошле су 22 године. Војна акција НАТО савеза на територији тадашње Савезне Републике Југославије почела је 24. марта 1999. године. 78 дана рата за Косово који су променили Србију.

Повезани чланци

Skip to content