Кризни штаб Општине Звечан: Апел старијим суграђанима да не излазе напоље

by Sanja Sevic

У Великој сали Општине Звечан одржана je 3. по реду седница Кризног Штаба  Општине Звечан, којој су присуствовали Председник Привременог органа Општине Звечан, чланови Привременог органа, директори и представници јавних установа. Председник Кризног штаба, Иван Тодосијевић упутио је апел старијим суграђанима да не излазе напоље и да у случају тегоба не иду у Дом здравља, већ телефоном контактирају изабраног лекара.

На седници су донети следећи закључци:

Апел и наредба старима изнад 65 година да се не крећу градским улицама, и забрана изласка из станова, кућа и својих дворишта.

Снабдевеност основним животним намирницама је задовољавајућа за сада.

У договору са директором Дома здравља Звечан, дата је препорука да се упути апел свим грађанима Општине Звечан да без преке потребе не посећују свог лекара, већ да свог изабраног лекара зову на број телефона 028/664-161.

Тренутна епидемиолошка ситуација на територији Општине Звечан је задовољавајућа, нема заражених вирусом COVID-19.

Центар за Социјални рад свакодневно зове своје кориснике и обавештава их да без преке потребе не напуштају своје домове.

Црвени крст такође редовно зове и обавештава своје кориснике, одређени су волонтери, старији од 16. година, који ће помагати грађанима за све што је потребно.

Број на који грађани са територије општине Звечан могу да позову за потребе доставе хране, лекова и све што им је потребно, у периоду од 07:00 до 24:00 часова је: 028/664-728.

Општинска организација Црвени крст и Центар за Социјални рад доставиће списак свих самачких старачких домаћинстава, како би се организовали тимови који ће их обилазити.

У складу са уведеним ванредним стањем уводи се радна обавеза Општини Звечан и осталим установама на територији општине Звечан, без удаљавања од својих кућа, уводи се 24-часовно дежурство.

Потребна су средства за дезинфекцију и маске за запослене који су радно ангажовани.

Удружењем пензионера нас свакодневно обавештава о потребама својих корисника.

Покушавамо да добијемо информације ко је био ван територије Косова и Метохије, у неку од земаља које су жариште заразе (Швајцарска, Шпанија, Француска, Италија, Немачка, Аустрија, итд.), како бисмо их контактирали и сазнали да ли поштују правила самоизолације.

Директори установа са територије општине Звечан послали су дневне извештаје о здравственом билтену – личном, својих радника и њихових породица Општини Звечан, за дан 16.03.2020. године, који је задовољавајући.

Повезани чланци

Skip to content