Тодосијевић честитао Савиндан школама на територији општине Звечан

by Sanja Sevic

Основна школа „Вук Караџић“ из Звечана свечаном приредбом својих ученика почела је обележавање школске славе „Свети Сава“. На самом почетку, ученицима, просветним радницима и родитељима обратила се директорица школе, Слађана Фићовић, пожелевши добродошлицу и честитавши празник свим присутнима. Приредби је присуствовао и Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић, који се такође обратио свим присутнима и честитао школску славу речима:

„Поштована децо, поштовани просветни радници, драги родитељи, морам на почетку да кажем да ми је изузетна част што имам прилику да вам се данас обратим и што могу у своје име, и у име Општине Звечан да вам честитам школску славу. Ја вам нећу причати о лику и делу Светог Саве, ви ћете то много боље од мене казати у следећим минутима. Оно што желим да кажем јесте да вама просветни радници изразим велику захвалност за све оно што радите, ваш рад је немерљив и ваш рад показује да је наша младост и будућност нашег друштва. Драга децо, нека вам лик и дело Светог Саве буду узор, нека вам Светосавски пут буде пут којим ћете ходити, а то је пут свакодневног учења и стицања знања, а управо ће то знање бити најјаче оружје у вашим рукама. И немојте никада заборавити да је Свети Сава управо знањем и мудрошћу успео да победи оно што је било најгоре у нашем српском друштву, а то је наша неслога, успео је да помири своју браћу. Хвала вам још једном и срећна вам слава.“, рекао је Тодосијевић.

Након културног програма, резањем славског колача и молитвом највећем српском просветитељу, у присуству оца Ромила из манастира Дубоки Поток, председника Општине, директорице школе, просветних радника и ученика обележен је Савиндан у ОШ „Вук Караџић.“

Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић, присуствовао је и обележавању школске славе у ОШ „Бановић Страхиња“ у Бањској. Културни програм почео је Светосавском химном, у изведби ученика ове школе.

 

Повезани чланци

Skip to content