Традиционално обележен Савиндан у свим образовним установама на територији општине Звечан.

by Marko R

Савин дан, школска слава, се традиционално и ове године обележа у свим образовним установама на територији општине Звечан.
Председник привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић, честитао је празник, Светог Саву – школску славу, свим ученицима и просветним радницима.

„ Драгим ђацима, уваженим наставницима и свим просветним радницима, у име општине Звечан и у лично име, честитам школску славу Светог Саву. Нека свима нама мудрост, снага и вера највећег српског просветитеља буду животна инспирација за постизање и личног и професионалног просперитета. Животно дело Светог Саве представља трајну просветитељску и цивилизацијску тековину која нас подсећа да је улагање у младе и брига о њима и о генерацијама које долазе, једини сигуран пут ка изградњи бољег и напреднијег друштва. Чувањем успомене на највећег српског просветитеља, ми чувамо успомену на сва његова дела као духовника и поглавара Српске православне цркве, законодавца, писца и књижевника, народног учитеља и просветитеља. Запосленима у просвети желим да буду достојни узори својим ученицима, достојни јунаци њиховог детињства и одрастања, како би заувек остали део њихових успомена на најлеше ђачко доба.“

Повезани чланци

Skip to content