Посета деце основних школа општини Звечан поводом Дечије недеље

by Marko R

Поводом дечије недеље која се одржава у периоду од 03.10. до 09.10.2022. године, на тему „Шта детету треба да расте до неба“, ученици нижих разреда основних школа са територије општине Звечан – О.Ш. „Вук Караџић“ Звечан, О.Ш. „Свети Сава“ Жеровница и О.Ш. „Бановић Страхиња“ Бањска, посетили су Општину Звечан. Уз прикладне поклоне за децу, које је обезбедио председник Тодосијевић, Љиљана Аксентијевић је ученике спровела кроз просторије општине Звечан.

Уз прикладне поклоне за децу, које је обезбедио председник Тодосијевић, Љиљана Аксентијевић је ученике спровела кроз просторије општине Звечан. Деца су имала прилике да се упознају са службеницима и виде печате општине, да се друже са секретарицом , имала су приступ службеном телефону и позивима грађана, заказивали су странкама пријем.


Ученици школа су обишли и кабинет председника, где су им и уручени пригодни поклони. Код Руководиоца одељења Љиљане Аксентијевић, деца су имала прилиле да кажу своје идеје шта је њима битно да би расли до неба. Свако дете је на плакату, посвећеном управо овој теми, исписало своје мишљење. Деца су прво била послужена воћем, што је Љиљана Аксентијевић сматрала битним за њихов развој и раст. Наравно, то је била шала, након чега су деца била послужена оним што највише воле – слаткишима и сокићима

По речима Руководиоца одељења Љиљане Аксентијевић, ова посета је за њу била и једна од најдражих, улепшана дечијим осмесима, њиховим занимљивим идејама и хумором. Она сматра да су ипак љубав, загрљај и срећа деце најбитнији за њихов раст до неба.
Истакла је да јој је јако жао што председник Привременог органа није био у могућности да уприличи овај догађај, будући да је у сарадњи са школама, ова посета била његова идеја. За крај посете Љиљана Аксентијевић и ученици школа испред општине Звечан, сходно теми, пустили су балоне да лете до неба.

Повезани чланци

Skip to content