Премијерка Србије Ана Брнабић борави у једнодневној посети северу Косова и Метохије

by Marko R

Након посете Интерактивном мултимедијалном центру у Косовској Митровици, премијерка Србије Ана Брнабић наставила је посету северу Косова и Метохије обиласком манастира Бањска.
Премијерку Србије дочекали су Владика Рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије, Игуман манастира Бањска, председник Привременог органа општине Звечан, Иван Тодосијевић, градоначелник Звечана, Драгиша Миловић, представници Српске листе, челници свих локалних самоуправа и многобројни грађани.

,,Најбоље можете да осетите присуство и трајање српског народа на КиМ, јер то заиста нигде боље не можете да осетите него у нашим светињама на Косову. И онда не можете а да се не осећате посебно и да осетите још већу енергију, да се борите и за наш народ и за присуство Србије на КиМ. И зато ми је јасно зашто је толико важно за наше људе да долазе и да се увек враћају Косову и Метохији.

Ја сам данас овде да пренесем поруку мира и поруку колико нам је важна стабилност и колико ћемо се за то борити у овим тешким и изазовним временима. И када то кажем, то је некако на Косову и Метохији термин који се провлачи не само кроз деценије, већ кроз векове. Али оно што је нама најважмије и што посебно желим да кажем, овде у Бањској, у задужбини Светог краља Милутина, да нам је важно јединство нашег народа, јединство око наше СПЦ око које се окупља наш народ, а посебно овде на Косову и Метохији, јединство са нашим државом и нашим државним рукуоводством” истакла је премијерка Србије.

“Моја молба данас је да чувате то јединство. То је најважније и то је нешто највеће што ви овде имате и за шта ми у Београду можемо да се ухватимо и да се боримо против свих недаћа и изазова”.
Учинићемо све да сачувамо мир, да ви и ваше породице овде будете безбедни и да смо спремни на разговор са Приштином увек и свуда, на тешке одлуке, да понесемо тај терет, сваки разговор је бољи од било каквог конфликта. и зато смо за тим столом, то нам даје неку предвидљивост. Да покушамо да нађемо решење кроз дијалог, компромис. И спремни смо скоро на све, скоро по сваку цену да очувамо мир и стабилност” додала је премијерка Србије.

Премијерка је обишла и Рајску бању заједно са  директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем, представницима Српске листе и председником Привременог органа општине Звечан Иваном Тодосијевићем који је указао да овај комплекс, отворен пре три године, има велики значај за становништво овог дела Косова и Метохије.

Поред развоја туризма и промоције саме општине, комплекс Рајска бања пружа овдашњем становништву економску сигурност и подстрек да млади и људи са породицом остану на својим огњиштима.
Комплекс, поред хотела, садржи просторије у којима се пружају медицинске услуге, отворене и затворене базене за купање са термалном водом која и зими и лети има око 36 степени, спа и визиторски центар.

Повезани чланци

Skip to content