Свечано затварање и изложба слика културне манифестације „Соколица “

by Marko R

Завршена је 26. културна манифестација „Соколица“ на којој су учествовали еминентни уметници са Косова И Метохије, централне Србије и региона.

Последње вечери културне манифестације „Соколица“, у холу Дома културе у Звечану, отворена је изложба радова учесника ликовне колоније и додељена Повеља светог Луке Владети Делетићу из Костолца као једно од највећих признања које се додељује у области сликарства.

Добитник награде нагласио је да се увек радо одазове позиву за учешће у овој манифестацији као и да ће освојена награда заузимати посебно место у његовом атељеу.

Овакве манифестације су од великог значаја за културни развој сваке средине, а општина Звечан ће уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију, настојати да се овакве манифестације организују и надаље.

„Ова културна манифестација има традицију у општини Звечан, 26. по реду. Изузетна ми је част што сам имао прилике да се претходних дана дружим и будем у друштву еминентних ликовних уметника. Оно што могу, испред општине Звечан, да обећам јесте да ће ова традиција да се настави  и наредних година“, рекао је Иван Тодосијевић, председник Привременог органа општине Звечан.

На изложби су представљени радови и најмлађих Звечанаца који су били учесници Дечје ликовне колоније.

Извор: ТВ Мост

Повезани чланци

Skip to content