Синоћ у Дому културе „Трепча“ Отворена 26-та по реду ликовна колонија “Соколица 2022.”

by Marko R

Међународна културна манифестација “Соколица 2022.” , 26-та по реду, свечано је синоћ отворена у Дому културе .
Председница КУД-а “Звечан” Јелена Никић испред организатора пожелела је добродошлицу свим учесницима и исткала захвалност што су овде у овим тешким временима по српски народ на КиМ, и што нам управо због тога и дају пуну подршку због свега онога што српски народ овде на КиМ деценијама преживљава. Такође је изразила веровање да ће овај простор сликарима бити инспирација за вредна уметничка дела која ће, рекла је, остати на понос Општини Звечан.

Овогодишњи селектор манифестације Ирина Черњавски Шантрић истакла је да је у овом тренутку велика част бити присутан на КиМ.

У оквиру манифестације биће одржана и Дечија ликовна колонија, поетске вечери и традиционални Песнички сусрети када ће се доделити и најзначајнија награда „Песничко Успеније“ а на крају манифестације и сликарска награда „Повеља св.Луке“.
Присутни су, такође, били су у прилици да се упознају са радовима прошлогодишњих учесника колоније, који чине само један мали део богатог двадесетшестогодишњег опуса колико се ова колинија одржава.
Ликовна колонија “Соколица 2022.” траје од 23 до 29. августа. Покровитељ манифестације су Канцеларија за Косово и Метохију и Општина Звечан у организацији КУД-а Звечан.

Повезани чланци

Skip to content