Основна школа „Вук Караџић“ Звечан не престаје да ниже успехе у свим сферама

by Marko R

Захваљујући преданом раду и вредном учењу, ученици Основне школе „Вук Караџић“ Звечан не престају да нижу успехе у свим сферама на општинским и републичким такмичењима ове године.

Седам ученика је учествовало на престижном Републичком такмичењу технике и технологије које се одржавало ове године у Новом Саду.
Едукативни дани младих иноватора и предузетника у конкуренцији свих основних и средњих школа са Косова и Метохије, освојили су друго место.
Затим, девојчице у малом футсалу које се одржавало у Параћину, освојиле су шесто место од укупно 500 учесника из целе Србије. На Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима, пласирали су се два ученика осмог разреда.
Што се тиче природних наука, из Хемије су се пласирала два ученика на републичко такмичење које се одржава у Нишу, из Биологије два ученика освојила су прво место на окружном такмичењу, док један ученик одлази на републичко такмичење у Београду.
На окружном такмичењу из математике, ученица трећег разреда освојила је прво место.
Три ученика која су постигла најбоље резултате из математике, учествоваће у летњој школи младих математичара која се организује ове године од 3. до 8. јула у Лепосавићу. 21. јуна, четрнаест ученика школе ће гостовати на дечијем међурегионалном фестивалу на Палићу.

„За овакве резултате потребно је много рада, труда, залагања и небројено сати проведено у школама. Њихови резултати су показали да су то сјајна деца која хоће да раде а ми као школа смо ту, да им помогнемо, подстичемо и мотивишемо, а највећи терет је на њима. Такође бих се захвалила и Привременом органу општине Звечан на неизмерној помоћи и подршци свих ових година“, истакла је директорица Основне школе „Вук Караџић“, Слађана Фићовић.

Привремени орган општине Звечан, са поносом упућује искрене честитке свим ученицима и наставницима и пожелео пуно успеха на наредним такмичењима.

Повезани чланци

Skip to content