Општина Звечан потписала уговор за пружање услуге личног пратиоца детета

by Marko R

У име 13 општина са Косова и Метохије Општина Звечан, у оквиру наменских трансфера које је одобрило Министарство за рад и социјална питања у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, потписала уговор за пружање услуге личног пратиоца детета.

Услуга “Лични пратилац детета” доступна је деци са потешкоћама у развоју или са инвалидитетом, која су део васпитно-образовног система Републике Србије. Лични пратилац помаже корисницима услуге приликом кретања, одржавања личне хигијене, исхране, облачења, учења и међусобне комуникације. У име 13 општина са Косова и Метохије, уговор потписује Општина Звечан у оквиру наменских трансфера које је одобрило Министарство за рад и социјална питања у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију.

“Та деца су у образовном систему Министарства просвете, она похађају наставу као и сва остала деца, али је потребан лични пратилац. Тринаест општина је обухваћено овим пројектом, 44 деце имамо на КиМ, што значи да имамо и 44 пратиоца”, изјавила је за ТВ Мост Светлана Миладинов, помоћница директора Канцеларије за КиМ.

Наводи да је у име општина са КиМ уговор потписао Иван Тодосијевић председник општине Звечан која је носилац и уговора за геронтодомаћице..

“Општина Звечан је у име свих општина расписала тендер, јавну набавку практично за обе услуге, овога пута је Друштво за церебралну парализу Ивањица добило на тендеру за личне пратиоце деце. Општина Звечан је потписала уговор што значи да ће вредност овог пројекта од пет милиона и сто хиљада динара бити распоређено на све три ове општине што ће Друштво за церебралну парализу из Ивањице распоредити у оној мери где се деца тј. лица са потребама личног пратиоца и налазе”, рекла је Миладинов.

У оквиру ове услуге биће ангажована 44 лична пратиоца за 44 корисника услуге.

У Општини Звечан биће ангажовано 5 личних пратилаца.

Вредност пројекта је 5.149.500,00. Друштво за церебралну и дечију парализу Ивањица је пружалац услуге Лични пратилац детета четврту годину за редом на територији Косова и Метохије.

Извор: ТВ Мост

Повезани чланци

Skip to content