Привремени орган општине Звечан донирао је опрему је у виду алата и машина за интерно расељене породице

by Marko R

Привремени орган општине Звечан у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције, извршио је јавну набавку добара, набавка алата и машина потребних за помоћ економском оснаживању интерно расељених породица.

Интерно расељеним лицима која бораве на територије општине Звечан, додељена је опрема у виду алата и машина. Ова опрема ће умногоме побољшати могућност за рад, запошљавање и стварање прихода породицама. Основни циљ ове донације је да се што више људи кроз овакве грантове самозапосли, да једноствано крену од онога што већ имају, капацитете, знање и искуство. Ако се можда већ баве неким послом, да се баве озбиљније, да размишљају о форми пољопривредне задруге и преудзећа и да на тај начин, удружени уз ова бесповратна средства која су додељена, обезбеде своје домаћинство.

Из Привременог органа поручују да се у наредном периоду очекује још сличних активности и да ће наставити помагати породицама кроз различите програме подршке. Председник Тодосијевић је додао да је ово још једна у низу акција и дa интерно расељене породице знају да је Привремени орган општине Звечан и Канцеларија за Косово и Метохију увек уз њих.

Повезани чланци

Skip to content