Општина Звечан поклонила родитељима ауто-седишта за децу

by Marko R

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, доделила је Привременом органу општине Звечан седишта за бебе које су рођене почетком ове године.

Председник Привременог органа општине Звечан, Иван Тодосијевић, приликом уручивања ове значајне донације на почетку се захвалио свим мајкама које су на свет донеле наше нове суграђане, изразивши жељу да ће се ове године повећати наталитет јер деца су наша будућност, наша нада и боље сутра на овим просторима.
Одлуком Владе Републике Србије, нашим новорођеним суграђанима додељује се једнократна новчана помоћ која је почела са исплатом од 01.01.2022 године, као и родитељски додатак.


Канцеларија за Косово и Метохију, уназад 10. година обезбеђује новчана средста у висини од 10.000 динара за свако новорођено дете, а одлуком општине Звечан једнократна новчана помоћ се додељује за прво дете 10.000 динара, за друго дете 20.000 динара, за треће дете 30.000 динара, за четврто дете 40.000 динара у свако наредно новорођено.
Захваљујући Републици Србији, Канцеларији за Косово и Метохију и одлуци општине Звечан, успели смо бар мало да помогнемо родитељима а бебе ће својим доласком усрећити њихове животе, као и животе свих нас, навео је Председник.

Повезани чланци

Skip to content