Младима из општине Звечан уручени уговори у оквиру другог циклуса програма “Моја прва плата”.

by Marko R

Директор Националне службе за запошљавање – филијала Косовска Митровица као и директори установа са подручија општине Звечан ,заједно са председником Привременог органа општине Тодосијевићем и градоначелником Миловићем ,уручили су уговоре за други циклус програма „Моја прва плата“.

Током трајања програма Национална служба за запошљавање кроз сарадњу Привременог органа општине Звечан,исплаћује новчану накнаду у износу од 22.000 динара младима са средњим образовањем, односно 26.000 динара младима са високим образовањем, на месечном нивоу и уплаћује допринос за случај повреде на раду или болести. У Општини Звечан ангажовано је 37. лица, у Дому здравља Звечан 22. , у О.Ш. „Вук Караџић“ 16. и у ПУ „Лане“ 7. лицa.

Овим путем председник Тодосијевић ,као представник институције која запошљава највише младих, истакао је, да циљ програма даје могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад и на тај начин повећају своје могућности за запослење.

Повезани чланци

Skip to content