Тодосијевић честитао школску славу „Светог Саву“ свим основним и средњим школама на територији општине Звечан.

by Marko R

У свим образовним установама на подручију општине Звечан, обележен је Савиндан, школска слава посвећена најзначајнијем српском арихепископу и просветитељу Светом Сави.

Председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић, честитао је свим ученицима и просветним радницима дан Светог Саве и пожелео им да најсветлији пут, пут светосавља, увек следе и да им тај пут буде надахнуће и инспирација у учењу и стицању знања али и подсећање да су рад, марљивост, истрајност, праведност и поштење једине истинске вредности у савладавању свакодневних животних препрека. „Нека вам лик и дело Светог Саве буду узор, нека вам Светосавски пут буде пут којим ћете ићи, а то је пут свакодневног учења и стицања знања, а управо ће то знање бити најјаче оружје у вашим рукама, јер је знање моћ која побеђује сваког противника“.

У Основној школи „Вук Караџић“,  27. јануара са почетком у 10. часова, додељена су признања ђацима свих разреда који су на разним такмичењима, добрим учењем и владањем, остварили значајна постигнућа у оквиру школских и ваншколских активности.
Обележавање школске славе врши се уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Повезани чланци

Skip to content