Изложба и свечано затварање културне манифестације „Соколица “

by veljko

На завршној вечери јубиларне Културне манифестације „Соколица“, у холу Дома културе у Звечану, отворена је  изложба  радова учесника ликовне колоније и додељена Повеља Светог Луке, Јелени Бадњевац Ристић из Панчева, као највеће признање које се додељује у области сликарства.

Добитница Повеље Свети Лука, Јелена Бадњевац Ристић, обратила се присутнима  речима:

„Последњих година сам са вама  и увек се изнова обрадујем позиву, а срце ми заигра од радости, што ћу опет бити са драгим људима.

Не знам шта је лепше ових дана, чему се више радујем, окружењу, дивној, позитивној атмосфери, енергији која ме испуњава и све што ову колонију чини посебном, много другачијом од осталих. Међутим, остаје жалост, што са нама нема нашег драгог господина Ивана, који је душа ове манифестације.

Међутим, правда мора победити, иако је пут до ње  врло трновит.“

Последњег дана трајања Културне манифестације „Соколица“, у име организатора, председница КУД-а „Звечан“, Јелена Никић, поздравила је све драге госте, у лепом амбијенту хола Дома културе у Звечану, који је оплемењен уметничким радовима, на понос организатора  али  и општине Звечан, са надом  да ће наредне године колонија бити одржана у бољим околностима.

У оквиру изложбе, представљени  су радови наших најмлађих суграђана,  који су  били учесници дечије  ликовне колоније.

Седмодневна традиционална манифестација „Соколица“, 25-та по реду, одржана је под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију и општине Звечан, а у организацији КУД-а “Звечан“.

Повезани чланци

Skip to content