Градоначелници општина на северу КиМ: Поздрављамо одлуку српских судија

by veljko

Градоначелници општина Северна Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан дају подршку српским судијама на КиМ који су у бојкоту због срамне одлуке суда у Приштини у случају Ивана Тодосијевића.

„У име грађана наших општина поздрављамо одлуку српских судија којом се јасно шаље порука Приштини да је недопустиво кршење бриселског споразума о правосуђу на штету српског народа, у случају Ивана Тодосијевића, а на основу кога су наше судије интегрисане у косовски систем.

Истовремено, позивамо министарку правде Приштине Аљбуљену Хаџију да престане да прети српским судијама и тренира строгоћу, и да што пре покрене поступак којим би се утврдила одговорност за непоштовање бриселског споразума, којим се Србима гарантује да у судским већима буду двоје судија српске националности а један албанске, што је потврдио у својој изјави  у име ЕУ и Петар Стано.

Госпођи Хаџију мора бити јасно да је штрајк српских судија реакција а не акција, јер је кршењем бриселског споразума угрожен витални интерес српског народа, као и право на правду и правично суђење.

Приштина мора бити свесна да је штрајк српских судија само један протест на таласу незадовољства српског народа који ће се наставити у данима пред нама јер је дужност сваког слободног грађанина да подигне глас против тираније“, наводи се у заједничком саопштењу градоначелниа општина Северна Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Повезани чланци

Skip to content