Председник Вучић проглашен за почасног грађанина Звечана

by veljko

Председник Александар Вучић проглашен је данас за почасног грађанина Звечана, а кључеве града у његово име примио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на свечаној академији поводом 30 година од оснивања општине.

Вучић је за почасног грађанина проглашен због залагања за очување Косово и Метохију и бројна улагања у покрајину, посебно Звечан.

Петковић је прочитао писмо председника Србије, који је поручио да ће се, докле год се његова реч и воља буду уважавали, са Звецана вијорити само застава српске тробојке, јер ако Звечан није Србија – шта је онда Србија.

„Када се дуго бавите политиком, научите да су награде и признања веома често церемонијалног карактера. За мене, међутим, она имају посебну вредност и тежину када долазе као потврда онога што чинимо за наш народ, градећи Србију будућности“, навео је Вучић у писму.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Како је истакао, све што се данас ради и гради, сваки камен уткан у „Сунчану долину“, свака цигла на којој је подугнута „Рајска бања“ или једна од бројних нових стамбених зграда за младе брачне парове и повратнике, јесу наш темељ за будућност на овим просторима.

Вучић је навео да се нада да ће неке још нерођене генерације, када се загледају у прошлост, моћи да кажу да је та богата, успешна и многољудна Србија у којој живе, постала могућа у време нашег покољења и да је рођена управо у нашем труду, мудрости, храбрости и далековидости.

„Ваше признање, почаст од људи који су чувари онога што је нашем народу најсветије, јесте нешто што мора да се заслужи и што се не добија као пригодан поклон“, поручио је Вучић.

Председник је истакао да сви Срби духовну колевку имају на Косову и Метохији, али имати могућност да кажете да сте заиста са Косова и Метохије вредније је од највреднијег одликовања и ленте.

„Хвала вам браћо и сестре, а од данас могу да кажем и драге комшије, на томе што сте ме учинили грађанином поносног и тврдог Звечана, трудећи се сваким новим даном да будем достојан части коју сте ми указали“, рекао је Вучић.

„Шта год говорили зли језици, а они не завређују ни да им имена поменемо на овај велики дан, Косово и Метохија ће ми, као и до сада, бити прва мисао када ујутро отворим очи, и последња мисао када навече склопим очи. Докле год се моја реч и воља буду уважавали, са Звечана ће се вијорити само застава српске тробојке, јер ако Звечан није Србија, шта је онда Србија“, истакао је Вучић.

Нашем народу на КиМ поручио је да и надаље буду храбри и поносни, и свесни да читав српски народ бди над њима.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

„Борићу се свакога дана као и до сада и на свакоме месту за вас, за миран сан сваког нашег детета на КиМ, за то да низ образе нашег храброг Николе Перића никада више због злих људи не потече ниједна суза. Не ускраћујући никада другима право на живот и срећу, борићу се за то да исто право буде гарантовано моме народу и мојим Звечанцима“, навео је Вучић.

Становницима Звечана честитао је Дан општине пожелевши да га славе још много година у миру, слози и напретку и свесни да је држава Србија увек ту за њих.

Извор: Тањуг; Канцеларија за КИМ

Повезани чланци

Skip to content