Тодосијевић: Ситуација у општини Звечан неповољна, са тенденцијом даљег погоршавања

by Sanja Sevic

Ситуација са корона вирусом у општини Звечан је изузетно неповољна са тенденцијом и даљег погоршавања, каже председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић.

“Ја могу само да кажем податак да је до данас на територији општине Звечан укупно тестирано 1678 лица, од тога је 795 било позитивних, активних случајева имамо 138, новооболелих у претходна 24 часа је 10 и укупан број преминулих од почетка епидемије је 20. Ово су изузетно лоше бројке и ово су само показатељи на неки начин, нашег несавесног понашања. Сведоци смо да се свакодневно у средствима јавног информисања даје апел да се поштују епидемиолошке мере, људи су се опустили мало вероватно због почетка саме имунизације”, каже Тодосијевић.

Он је позвао грађане општине Звечан да искористе прилику коју им је држава Србија пружила, а то је да се вакцинишу масовно. “Вакцине су обезбеђене и изузетно је лака процедура. Треба отићи само у Дом здравља Звечан да се пријави за вакцинацију, организован је превоз до пунктова за вакцинацију и повратак. Самом вакцином штитимо себе, штитимо своје најмилије и штитимо се апсолутно сви”.

Тодосијевић је поновио да ситуација иде ка погоршању и упутио апел грађанима да се придржавају свих мера које је Кризни штаб прописао.

“То је ношење маски свуда и на сваком месту, држање физичке дистанце и још једном молим да се уздржимо од организовања породичних славља. Сведоци смо да је у претходном периоду било организовања рођендана и неких других прослава, не конкретно у општини Звечан, али у неким другим општинама које су у зеленој зони. Имали смо велики број грађана из општине Звечан који су ишли у другу општину где су се славља организовала и вероватно је ту дошло до заражавања, тако да имамо епидемију која букти у општини Звечан. Још једном апел свим грађанима да се вакцинишу, вакцине су доступне, има довољан број вакцина, тренутно се вакцинише кинеском вакцином, пријавите се и урадите оно што је најлакше и најбезболније за све нас”, поручио је Тодосијевић.

У Звечану је до сада вакцинисано око 1.000 људи, ревакцинисано око 500, што је још увек мали број како би се изашло из ове ситуације у којој се налазимо, додао је Тодосијевић.

Извор и фото: ТВ Мост

Повезани чланци

Skip to content