Тодосијевић и представници Канцеларије за КиМ у ПУ “Лане” Звечан: Да деца на КиМ имају исте услове образовања као и у централној Србији

by Sanja Sevic

Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević i pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dušica Nikolić obišli su danas mališane u PU “Lane” i uručili im poklone.

Dušica Nikolić izrazila je zadovoljstvo što dan Svetog Save proslavlja sa mališanima u školama i vrtićima na Kosovu i Metohiji.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u predhodnom periodu uložila dosta sredstava u obrazovno – vaspitni sistem kako bi deca na Kosmetu imala iste uslove obrazovanja i vaspitanja kao i deca u centralnoj Srbiji. Želela bih ovim putem da se zahvalim, nastavnicima, učiteljima i profesorima koji su isto tako heroji kao i zdravstveni radnici, koji su predhodnu godinu izneli herojski. Vaspitavati i obrazovati decu u uslovima korone je herojski čin” rekla je Nikolić.

Dodala je da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti da izdvaja sredstva kako bi stvorila uslove za vaspitanje dece na Kosovu i Metohiji kao i u centralnoj Srbiji.

Иван Тодосијевић, председник Привременог органа општине Звечан је захвалио гостима на посети и честитао школску славу Светог Саву.

“Труд представника Канцеларије за Косово и Метохију је велики и захваљујући њима обезбеђени су пакетићи које су данас деца добила. Такође се захваљујем професоримa, наставницима, учитељима и учитељицама који су у овом тешком времену, када влада корона успели да организују образовни систем и своје знање пренесу деци. Деци желим да поручим да наставе да ходају стазама којима је ходао Свети Сава а то су стазе светосавља, стазе свакодневног учења, стицања новог знања јер само учењем и знањем можемо победити све непријатеље.”, додао је Тодосијевић.

Деца су поводом празника Светог Саве, гостима извели кратак програм. Школска слава Свети Сава ове године се у свим просветним установама обележава скромније, услед неповољних епидемиолошких услова.

Извор и фото: Радио Косовска Митровица

Повезани чланци

Skip to content