Тодосијевић обезбедио 13 таблет рачунара за децу са сметњама у развоју на територији општине Звечан

by Sanja Sevic

Поводом Дечије недеље која се одржава под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа!“ у периоду од 5. до 11. октобра 2020. године, представници општине Звечан, у име председника Привременог органа Ивана Тодосијевића, обишли су школе и обданиште на територији општине Звечан, и том приликом уручили поклоне у виду таблет рачунара деци са сметњама у развоју и деци ромске националности.

Имајући у виду да је овогодишња „Дечија недеља“ посвећена управо деци са сметњама у развоју и деци са инвалидитетом, деци без родитеља и деци ромских и националних мањина, председник Привременог органа општине Звечан,  Иван Тодосијевић за ту прилику обезбедио је 13 таблет рачунара за децу са сметњама у развоју и децу ромске националности, која похађају предшколску установу и школе на територији општине Звечан.  Како је Тодосијевић истакао, прва седмица октобра, када се одржава „Дечија недеља“, јесте прилика да се пажња јавности скрене на децу и младе, као и на њихове потребе.

„Слоган овогодишње Дечије недеље „Подељена срећа је два пута већа“ је из кратке песме „Добар друг“ Јована Јовановића Змаја, чији стихови су више од поруке, они представљају животну мудрост и поуку за будућност, тако да је и моја срећа два пута већа“, додао је Тодосијевић.

У име председника Привременог органа Ивана Тодосијевића,  таблет рачунаре деци су уручиле Начелница општинске управе општине Звечан, Радмила Славковић и Начелница за друштвене и заједничке послове, Љиљана Аксентијевић.

Том приликом, Аксентијевић је истакла своје задовољство због тога што је ова недеља посвећена управо деци са сметњама у развоју.

„Та децу су посебна, родољубива, нежна  и од њих се може јако пуно научити“, додала је Аксентијевић.

Ове године „Дечија недеља“ одржава се у посебним условима, прилагођеним епидемиолошкој ситуацији због пандемије коронавируса.

Повезани чланци

Skip to content