Општина Звечан и НСЗ спровеле Локални акциони план запошљавања за 2020. годину

by Sanja Sevic

Привремени орган општине Звечан у сарадњи са Националном службом за запошљавање у оквиру Локалног акционог плана запошљавања за 2020. годину, ангажовао је лица са средњом стручном спремом кроз програм стручног оспособљавања.

Општина Звечан и НСЗ потписале су споразум о међусобним правима и обавезама у циљу реализације програма мере активне политике запошљавања. Мере предвиђене овим планом су програм стручне праксе и јавни радови, у циљу ангажовања што више лица која се налазе на евиденцији НСЗ.

Преко надлежног Министарства за рад, борачка и социјална питања, Национална служба за запошљавање и општина Звечан определиле су своја средства за реализацију овог програма у циљу смањења стопе незапослености, за шта је општина Звечан је издвојила 1.000.000 динара.

У оквиру овог програма, ангажовано је 8 лица са средњом стручном спремом у општини Звечан, 6 у Дому здравља Звечан, 6 у апотекарским установама и 2 лица у О.Ш. „Вук Караџић“, која ће обављати стручну праксу у установама на 6 месеци.

Све установе на територији општине Звечан обавештене су о конкурсу „Моја прва плата“ на сајту Националне службе за запошљавање.

 

Повезани чланци

Skip to content