Николић и Тодосијевић положили камен темељац за нову зграду на Малом Звечану

by Sanja Sevic

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и председник Привременог органа Општине Звечан Иван Тодосијевић данас су положили камен темељац за изградњу нове стамбене зграде у насељу Мали Звечан, изнад Сунчане долине. Ово је четврта зграда у низу у последње две године за чију изградњу су одобрена средства из буџета Владе Републике Србије, преко Канцеларије за Косово и Метохију.

„Драго ми је што сам део тима, који заједно са Канцеларијом за Косово и Метохију, учествује данас на полагању камена темељца за изградњу нове стамбене  зграде од 12 јединица, која је намењена младим брачним паровима и социјално угроженим породицама. Ово је доказ онога што Влада Србије, односно Канцеларија за Косово и Метохију, заједно са представницима локалне самоуправе, ради већ дуги низ година уназад и што намеравамо да радимо убудуће. Овим доказујемо да је један од најбитнијих сегмената борбе Канцеларије за Косово и Метохију стварање бољих услова за живот младим људима, породицама и људима којима је наша помоћ потребна“, рекла је Душица Николић, помоћник директора Канцеларије за КиМ.

„Данас смо присуствовали полагању камена темељца за нову стамбену зграду у насељу Мали Звечан, изнад Сунчане долине, и то је четврта зграда у низу у последње две године која се ради средствима Владе Републике Србије, односно Канцеларије за Косово и Метохију“, рекао је Иван Тодосијевић.

Он је истакао да је Општина Звечан  расписала јавне набавке, три зграде су већ завршене и у току следеће недеље прве 24 стамбене јединице ће бити подељене крајњим корисницима.

„За трећу зграду конкурс је у завршној фази, остало је да комисија обиђе све који су аплицирали за станове и направи ранг листу, тако да мислим да ће за месец и по дана и тај посао бити завршен.  Што се тиче ове зграде, за коју смо данас положили камен темељац, очекујем да ће радови бити готови до краја текуће године, и када буду прошле све административне процедуре, надам се да ће се почетком следеће године 12 породица уселити у нову зграду. Станови ће се делити младим брачним паровима и биће обухваћене и социјално угрожене  породице са територије општине Звечан. Оно што могу да кажем јесте да ово није крај, да имамо обећања Канцеларије за КиМ да ће бити још нових стамбених јединица, да ће се са изградњом наставити и следеће године, али оно што представља проблем јесте то што општина Звечан нема довољно простора за изградњу. Оно што можемо да обећамо јесте да ће се локална самоуправа потрудити да се обезбеди изградња овакве две зграде и у руралним срединама следеће године. Циљ такве градње јесте да се задрже деца у тим приградским срединама, да школе и даље буду активне. Ово је још један показатељ да наша држава Србија и председник Александар Вучић свакодневно мисле на народ на Косову и Метохији“, навео је Тодосијевић.

Повезани чланци

Skip to content