Положен камен темељац за изградњу Гарни спа хотела у Рајској Бањи у Бањској

by Sanja Sevic

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, Борислав Тајић и Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић положили су данас камен темељац за изградњу Гарни спа хотела у Бањској, у склопу комплекса Рајска Бања.

Објекат Гарни спа хотела (прва фаза) имаће смештајни капацитет у форми четири апартмана и десет студија, као и пратеће садржаје (хол, рецепција, лоби, ресторан, прихватна кухиња, санитарни блок, вертикална и хоризонтална комуникација, технички простор).

Вредност пројекта је око 121 милион динара, рекао је Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић, а затим је истакао:

“Данас овде у Бањској наша дела заједничка, са државом Србијом, говоре више од речи. Свака реч је сувишна осим тога да још једном изразим захвалност Влади Републике Србије, нашој држави и председнику Александру Вучићу, јер је ово била и његова идеја, и све оно што смо обећали народу, ми смо то испунили”. Тодосијевић је и подсетио да су 2016. године отворени први базени на отвореном, затим комплекс затворених базена са термалном и хладном водом, као и визиторски центар који ради пуним капацитетом и прима госте.

Тодосијевић је такође истакао и да је запослено 30 младих лица са територије Месне заједнице Бањска. “Трудићемо се да таквих пројеката буде и даље у будућности и у прилог томе иде и чињеница да већ почетком следеће године радимо и Б комплекс овог објекта где ће бити и здравствени део, а у наредном периоду постоје пројекти и за изградњу спортско-рекреативног центра који ће употпунити комплекс”, рекао је Тодосијевић.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић рекао је да укупан план онога што ће се радити на територији Општине Звечан подразумева 15 пројеката. Додатних 550 милиона с којим ће се реализовати најзначајнији, најприоритетнији пројекти на територији Општине Звечан.

„Ради се о инфраструктурним пројектима и пројектима станоградње и помоћи која у оваквом једном планирању није заборављена и представља приоритет Владе Републике Србије, председника Александра Вучића и Канцеларије за Косово и Метохију која реализује те пројекте. Односи се и на индидвидуалне помоћи, на сваког грађанина, њихове потребе“, рекао је Тајић, и додао да су у том циљу данас обишли неколико породица, разговарали са њима, о њиховим проблемима. Били су у Дољанима, Сенду, разговарали о проблемима заједнице која се односи на 4 села, што обухвата 550 кућа, и да су за реализацију свих тих пројеката створени услови.

Полагању камена темељца присуствовали су и руководиоци и запослени у Општини Звечан, директори установа и привредних друштава на територији општине Звечан, као и велики број грађана.

Средства за реализацију пројекта обезбедила је Влада Републике Србије преко Канцеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Skip to content