Освештан камен темељац новог храма посвећеног Светом краљу Стефану Дечанском у Сунчаној долини

by Sanja Sevic

Његово преосвештенство Епископ рашко – призренски и косовско – метохијски, владика Теодосије, уз саслужење свештенства из Звечана и Митровице, освештао је данас темеље новог храма у Сунчаној долини, посвећеног Светом краљу Стефану Дечанском.

У новосаграђеном насељу Сунчана долина намењеном српским повратницима, за чију изградњу су издвојена средства из буџета Владе Републике Србије у сарадњи са Општином Звечан,  данас је освештан камен темељац за изградњу православног храма.

Свечаном чину освећења темеља присуствовао је Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић, многобројни представници друштвеног, политичког и јавног живота, као и велики број верника.

У знак захвалности за допринос који је црква дала, Председник Привременог органа Oпштине Звечан, Иван Тодосијевић уручио је Епископу рашко – призренском икону Светог Ђорђа, а владика Теодосије је рекао да је то његова слава и да ће приликом освећења храма чија је изградња данас почела, приложити ову икону новоизграђеном храму.

Изградњу храма финансира  Канцеларија за Косово и Метохију,  Епархија рашко-призренска Српске православне цркве и Општина Звечан.

Повезани чланци

Skip to content