Општина Звечан у сарадњи са Канцеларијом за КиМ доделила механизацију за пољопривреднике

by Sanja Sevic

У циљу подршке унапређењу квалитета живота српског и неалбанског становништва на територији АП Косово и Метохија, Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Општином Звечан издвојила је подстицајна средства за набавку нове пољопривредне механизације, као вида помоћи постојећем пољопривредном становништву.

У оквиру програма подршке пољопривредним произвођачима Канцеларија за Косово и Метохију и Општина Звечан доделили су пољопривредну механизацију за 12 пољопривредника са територије Општине Звечан. Овом помоћи додељени су трактори, мотокултиватори, фрезе, балирке, сејачице.

“Ово је подршка пољопривредним произвођачима и Општина Звечан је заједно са Канцеларијом за Косово и Метохију, заједно са нашом Владом, нашим председником Александром Вучићем од којих смо и добили налог да се испоштују захтеви наших пољопривредних произвођача, изашла у сусрет и уз тачно одређене критеријуме на расписаном конкурсу 2018-2019. данас је Општина Звечан поделила одређену количину пољопривредне механизације” рекао је председник Привременог органа Општине Звечан Иван Тодосијевић.

Подељено је 12 великих трактора, 6 мотокултиватора, балирке,пнеуматске сејачице, фрезе итд. “Ово ће умногоме њима помоћи и олакшати пољопирвредну производњу рекао је Тодосијевић, наводећи да су испоштовани сви критеријуми, а да је аплицирао 101 пољопривредник.

Истакао је да је до сада овим програмом у 2018. подељена и опрема за воћарство и виноградараство, проитвградне мреже, системи за наводњавање и остала пратећа опрема.

Тодосијевић је истакао да Општина Звечан кроз донације и помоћ Владе Србије настоји да унапреди пољопривредну производњу, која је како је рекао носилац привредног развоја Општине Звечан.

Преко Канцелрије за КиМ упућен је јавни позив за прерађивачки сектор. Тодосијевић је позвао све грађане Општине Звечан да аплицирају.

Ово је само још једна у низу помоћи које Влада Републике Србије упућује општинама на Косову и Метохију кроз програме помоћи и подршке.

Извор: Радио Косовска Митровица

 

Повезани чланци

Skip to content