Седница Кризног штаба и састанак са волонтерима

by Sanja Sevic

У Великој сали Општине Звечан одржана је 13. по реду седница Кризног Штаба Општине Звечан. Кризни штаб је заседао у пуном саставу, коме је председавао Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић – Председник Кризног Штаба.

Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић одржао је и састанак са службеницима Црвеног крста и волонтерима, на којем је изразио речи захвалности за несебичну помоћ у овим тешким тренуцима. И у наредном периоду наставља се акција обиласка грађана старијих од 65 година, са територије општине Звечан.

 

На седници Кризног штаба донети су следећи закључци:

  1. Кризни штаб Општине Звечан апелује и моли све грађане да без преке потребе не излазе из својих кућа и станова.
  2. Забрањује се свим грађанима, без обзира на године старости, кретање у периоду од 17.00 до 05.00 часова, осим надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу.
  3. Ограничава се рад продавница мешовите робе и апотека на територији општине Звечан на период од 07.00 до 16.30 часова.
  4. Општина Звечан апелује на све грађане да се строго придржавају прописаних мера и не излазе на улице без преке потребе, чак ни у време када је кретање дозвољено, а старија лица и хронични болесници се моле да се стриктно придржавају свих до сада донетих мера, упутстава и препорука надлежних органа, те да не напуштају своје домове, да покажу одговорност и према себи и према другима, јер једино тако се могу сачувати животи.
  5. Редовно се врши дезинфекција улица и зграда на територији општине Звечан.
  6. Препоручује се да деца без преке потребе не излазе из својих домова и да редовно прате наставу.
  7. Забрањују се окупљања у парковима и на спортским теренима.
  8. Снабдевеност основним животним намирницама је за сада задовољавајућа.

 

Повезани чланци

Skip to content