Одржана друга седница Кризног штаба Општине Звечан

by Sanja Sevic

У Великој сали Општине Звечан одржана је 2. по реду седница Кризног Штаба Општине Звечан, којој су присуствовали Председник Привременог органа Општине Звечан – Иван Тодосијевић, чланови Привременог органа, директори основних и средњих школа, обданишта, Дома здравља, ЈКСП-а, комплекса „Рајска Бања“, привредници, и представници других јавних установа.

Састанак је одржан поводом тренутне ситуације са назнаком увођења ванредног стања на територији Републике Србије, а самим тим и на територији аутономне покрајине Косова и Метохије.

На састанку је речено да нема места паници, али да се сви морају придржавати препорука Владе Републике Србије. Дата је наредба свим лицима изнад 65 година да не напуштају своје домове. Донета је одлука о затварању свих угоститељских објеката. Привремено се обуставља рад са странкама у Општини Звечан.

Основних животних намирница има у довољним количинама.

Центру за социјални рад је дат налог да контактира све своје кориснике са наредбом да старији од 65 година не напуштају своје домове.

Удружење пензионера је такође добило налог да контактира све своје кориснике са наредбом да не напуштају своје домове.

Са надлежнима из Дома здравља договорено је да формирају више мобилних и патронажних екипа које ће превентивно обилазити сва старачка домаћинства. Пацијенти који болују од хроничних болести, нарочито старији од 65 година, моћи ће путем телефона да контактирају своје изабране лекаре, ради прописивања редовне терапије.

Бројеви телефона које грађани могу да позову:

028/664-161 – Дом здравља Звечан

028/664-726 – Општина Звечан

Повезани чланци

Skip to content