Хуманост на делу – Акција добровољног давања крви у Општини Звечан

by Sanja Sevic

Акција добровољног давалаштва крви данас је спроведена у Великој сали Општине Звечан.

Акцију је организовала Општинска организација Црвеног Крста Звечан, Одељење трансфузије крви КБЦ Косовска Митровица, Министарство здравља Републике Србије, а одзив грађана је задовољавајући.

Међу првима, свој допринос данашњој акцији је дао Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић:

“Одзив општинске управе и радника општине Звечан је данас на завидном нивоу. Ово је трећа акција која се организује и у којој учествујемо, надам се да ће све протећи у најбољем реду до краја данашњег дана, а ја користим прилику да позовем све наше суграђане да дају свој допринос у давању крви, која нам је преко потребна”, истакао је Тодосијевић.

Акцију су подржали и градоначелник Звечана Вучина Јанковић, запослени Општине Звечан, директори установа, као и велики број грађана.

“Данас се овој акцији прикључују све институције и организације са територије општине Звечан, данас нам је у плану да скупимо бар 50 јединица крви, а очекујемо да ће бити и више. Позивам све да данас дођу и дају крв до 13:30 часова,  а ако нису у прилици данас, могу да се јаве сваког дана Одељењу трансфузије у Косовској Митровици, јер ова драгоцена течност нам је увек потребна. С обзиром да се јављају људи добровољно, а не могу сви из здравствених разлога да дају крв, захваљујемо се свима и позивамо их још једном да учествују у акцији”, рекао је Томица Катић, секретар Општинске организације Црвеног Крста Звечан.

“Могу да се захвалим општини Звечан и запосленима на добром и топлом пријему и могу да кажем да је изузетно добар одзив. Пођимо од оног класичног постулата да се крв даје на принципу хуманости, али и анонимности и добровољности и апелујмо на све даваоце крви да је крв увек некоме потребна , нарочито у време када је све више оболелих од тешких болести, али је и више него раније хируршких захвата. Ви давањем крви несебично помажете и спашавате животе. Одељење за трансфузију располаже солидним залихама, али да је крв увек потребна.”, рекла је докторка Мирјана Вукадиновић.

Ово је трећа по реду акција коју организује и у којој учествује Општина Звечан.

Повезани чланци

Skip to content