Општина Звечан и помоћници Канцеларије за КиМ у посети социјално угроженим породицама на подручју општине Звечан

by Sanja Sevic

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију, Борислав Тајић и Душица Николић данас су посетили Општину Звечан, где су са чланом Општинског већа, Браниславом Милосављевићем обишли више социјално угрожених  породица са територије ове општине. Њихов долазак каснио је више од три сата због задржавања на административном прелазу ,,Јариње,, од  стране Косовске полиције.

Помоћници директора Канцеларије за Косово и Метохију и представници Општине Звечан обишли су  домаћинство Зорана Милутиновићa из села Дољани.

“Живим са женом, сином, снајом и двоје унучади, пензионер сам лошег здравственог стања. Затражио сам помоћ јер ми кућа прокишњава”, каже Зоран Милутиновић.

Након његовог обраћања за помоћ, али и осталих, појачана је потреба да се стигне до најугроженијих породица и помогне им се.

“Оно за шта смо могли да се уверимо на лицу места је заиста кућа којој сада предстоје озбиљни радови на санацији. Уверили смо се у карактер оштећења, сагледали потребе које су оправдане. У том смислу се и породица обратила општинској управи, али се обратила и Канцеларији за КиМ за помоћ. Надам се да ће оно што смо се договорили са представницима локалне самоуправе бити испуњено, стручне екипе изаћи на терен и сагледати ниво потребних интервенција. Наш став у свему томе јесте да оно што ова породица планира, оно у чему улаже труд, оно што заиста не могу сами, да се у тим потребама изађе у сусрет”, рекао је Тајић.

“После трочасовног задржавања на административном прелазу и даље смо одлучни, још имамо јачу жељу да посетимо све наше грађане којима је помоћ потребна, истрајаћемо у томе и наставићемо даље наше активности”, поручила је Николић.

Представници Канцеларије за КиМ и Општинe Звечан обишли су и породице Тодора Млађовића из Жеровнице, Живорада Милутиновића из Жеровнице,

Димитрија Млађовића из Жеровнице, Благојке Арсенијевић из Бресницe,

и Александра Миловановића из Бањске.

Сва домаћинства су социјално угрожене породице, које живе у тешким условима, чије куће су у јако лошем стању, и неопходно је реновирати их. Канцеларија за КиМ и локална самоуправа ће се потрудити да у што краћем периоду помогну овим породицама, и изврше санацију њихових домова.

 

Повезани чланци

Skip to content