Ранђеловић и Тодосијевић у посети социјално угроженим породицама на подручју Општине Звечан

by Sanja Sevic

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, Миљан Ранђеловић борави у посети Општини Звечан, где је са Председником Привременог органа, Иваном Тодосијевићем започео обилазак социјално угрожених и вишечланих породица са територије ове општине.

Ранђеловић је посету започео обиласком породице Милана Булића, оца петоро деце и том приликом најавио да ова породица ускоро добија проширење стамбеног објекта.

Милан Булић се захвалио председнику Привременог Органа општине Звечан, Ивану Тодосијевићу и рекао да је проширење стамбеног објекта од великог значаја за његову породицу.

“Стан смо добили на коришћење пре неких 4 године, међутим у међувремену се породица проширила и разговарали смо са председником наше општине о могућем проширењу зато што имамо петоро деце и заиста смо захвални на томе, што брину о сваком грађанину Косова и Метохије. Захвални смо и председнику Привременог органа који свакодневно обилази породице којима је потребна помоћ. На територији општине Звечан постоји велики број породица којима је помоћ неопходна али они успевају да помогну свима.” рекао је Булић.

Након посете породици Булић, Ранђеловић и Тодосијевић су посетили породицу Нерђана Берише, расељеног лица из Обилића, која живи од социјалне помоћи у хотелу “Тројка” у Звечану и том приликом казали да ће његова породица бити стамбено збринута у насељу “Сунчана долина”.

“У једној соби живимо, нас петоро, троје деце, супруга и ја. Хвала председнику Тодосијевићу што је дошао да нас посети, као и Канцеларији за Косово и Метохију. Ускоро очекујемо проширење породице и надамо се најбољем.” рекао је Нерђан Бериша.

Ранђеловић и Тодосијевић су посетили и породицу Савке Милошевић из Житковца, самохране мајке петоро деце и том приликом обећали средства за завршетак куће.

Заменик директора Канцеларије за КиМ и председник Привременог органа Општине Звечан посетили су и породицу Драгана Милојевића из Житковца, и том приликом је речено да ће грађевински материјал, пољопривредне машине и трактор бити обезбеђени за породицу Милојевић, јер се она претежно бави пољопривредом, а притом нико није запослен.

“Захвалио бих се председнику Привременог органа општине Звечан, Ивану Тодосијевићу, Канцеларији за КиМ, председнику Вучићу зато што су ми изашли у сусрет јер желим да останем овде, на овим просторима, и тако исто желим да помогнем мојим синовима да остану и опстану на нашој земљи.” рекао је Драган Милојевић.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић каже да ће се акција помоћи породицама којима је то потребно наставити и да никада неће остати сами јер имају подршку државе Србије.

“Данас обилазимо највеће јунаке међу нама, а то су људи који живе на простору Косова и Метохије. Обишли смо четири породице, а у наставку дана обићићемо још три, које се налазе у самом Звечану као и у селима на територији општине Звечан. Обишли смо породицу Булић са петоро деце и она ће добити проширење стамбеног простора, породицу Бериша која је интерно расељена из Обилића и потрудићемо се да решимо њихово стамбено питање, обишли смо породицу са петоро деце којој је потребан грађевински материјал, такође још једну породицу којој је исто потребан грађевински материјал, пољопривредне машине и трактор јер су незапослени и баве се пољопривредом. Наставићемо да помажемо и овој и свим осталим породицама којима је то потребно јер је свима нама један заједнички циљ, а то је да Срби на простору Косова и Метохије остану и живе нормално као и у осталим деловима наше државе. Никада неће остати сами са собом и имаће потпуну подршку и председника Републике Србије и Владе Републике Србије, као и Канцеларије за Косово и Метохију.” рекао је Ранђеловић.

Председник Привременог органа општине Звечан, Иван Тодосијевић је казао да је држава Србија у протеклом периоду остварила инфраструктурне пројекте од великог значаја, те да је ове године циљ да се дође до сваке социјално угрожене породице и сагледају њени проблеми, како би њихови проблеми били успешно решени.

“Заједно са замеником директора Канцеларије за Косово и Метохију смо изашли на терен и кренули у обилазак социјално угрожених породица. Наравно да нећемо овде стати јер акцију настављамо и следеће недеље. Желим да истакнем да је држава Србија у протеклом периоду уложила огромна средства у општину Звечан, а та средства су се трошила за велике инфраструктурне пројекте као што је регионални водовод, „Сунчана долина“ , Рајска бања, док нам је ове године циљ да уђемо у свако породично домаћинство и погледамо какве су њихове потребе и на крају, не само да обећамо, него да то и на крају завршимо.” рекао је Тодосијевић.

Ранђеловић и Тодосијевић су посетили и породице Момчила Виријевића из Бањске и Наташе Радојевић, самохране мајке из Србовца.

Извор: Радио Косовска Митровица, Тв Мост

Повезани чланци

Skip to content