Састанак Тодосијевића и представника НСЗ поводом спровођења Локалног акционог плана запошљавања за 2020. годину

by Sanja Sevic

Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић и његови сарадници данас су у просторијама Општине угостили директора Националне службе за запошљавање, покрајинске службе Косова и Метохије, Верицу Ћеранић и директора филијале Косовска Митровица, Милоша Милосављевића. Тема састанка била је спровођење локалног акционог плана запошљавања за 2020. годину. На основу плана биће формиран савет за израду акционог плана за запошљавање на територији општине Звечан. Председник Тодосијевић у сарадњи са НСЗ наставља да ради на смањењу стопе незапослености.

Мере активне политике запошљавања Општине Звечан и савета за запошљавање Општине Звечан, кроз изузетну сарадњу са НСЗ и осталим установама, организацијама и удружењима из области запошљавања, биће спроведене Локалним акционим планом за запошљавање Општине Звечан за 2020. годину. Мере предвиђене овим планом су програм стручне праксе и јавни радови, у циљу ангажовања што више лица која се налазе на евиденцији НСЗ. На територији општине Звечан тренутно се налази 1.120 незапослених лица. Општина Звечан ће као и сваке године за спровођење активне политике за запошљавање издвојити одређена средства за реализацију локалног акционог плана.

Према речима представника НСЗ рок за доставу плана је 18. фебруар, након чега ће бити прослеђен надлежном Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на даље решавање. По доношењу одлуке од стране Ресорног Министарства биће потписан споразум са локалном самоуправом и кренуће се у реализацију локалног акционог плана запошљавања за 2020. годину.

Повезани чланци

Skip to content