Тодосијевић обишао засеоке и поделио помоћ мештанима

by Sanja Sevic

Председник Привременог органа Општине Звечан, Иван Тодосијевић је у оквиру акције пружања помоћи угроженом становништву данас обишао села Рудине, Извори, Јанков Поток и друге засеоке, где је поделио пакете са животним намирницама, разговарао је са мештанима о горућим проблемима који муче ове углавном старије особе и обећао им је помоћ.

“Имам ту част да се данас налазим у породичном дому Јовановић Радисава у Јанковом Потоку. То је једина породица која је остала овде да живи и да ради. Људи живе од пољопривреде, услови су изузетно тешки за живот, видим да је кућа у доста лошем стању и да постоји потреба да се овај породични дом обнови, а циљ нам је управо да људи остану на овим лепим просторима да живе и раде, место је изванредно за пољопривреду и сточарство.”, истакао је Тодосијевић.

Радисав Јовановић је изразио захвалност Тодосијевићу на помоћи – “Ја се захваљујем на посети председнику Општине и свима који су дошли данас овде да ми помогну да останем на овом месту где сам до сада живео.”

“Наставља се акција поделе хуманитарне помоћи Владе Републике Србије, Канцеларије за КиМ и Скупштине Општине Звечан. Председник ПО Општине Звечан и Црвени крст са волонтерима обишли су засеоке Јанков Поток, Рудине, Извори, Грижани, Лозиште, Бресница. Данас нам је задатак да обиђемо све породице и да им уручимо хуманитарну помоћ Владе Републике Србије.”, рекао је  секретар Црвеног крста “Звечан”, Томислав Катић.

Ову акцију спровели су заједно локална самоуправа и Општинска јединица Црвеног крста “Звечан”. Подела помоћи најугроженијем становништву се наставља и сутра.

 

Извор: ТВ Мост

Повезани чланци

Skip to content