Тодосијевић уручио кључеве нове куће породици Јовановић у Бановом Долу

by Sanja Sevic

За трочлану породицу Јовановић из Жеровнице данас је срећан дан. Од Председника Привременог органа Општине  Звечан, г-дина Ивана Тодосијевића, као новогодишњи поклон добили су кључеве своје нове куће, у којој ће дочекати Божић.

Милица Јовановић је самохрана мајка две девојчице са којима је живела у породичној кући мужевљевих родитеља која је била мала за све њих.

Деветогодишња Андреа и осмогодишња Анђела су неретко до школе пешачиле два километра. Сада када су добиле свој нови дом биће им много лакше и лепше.

Милица се захвалила Општини и друштву што су јој омогућили да сада ужива са својим девојчицама у новој кући која је ближе школи.

И девојчице су одушевљене како кућом тако и новим стварима које се спремају да купе како би улепшале простор у коме ће да живе са својом мамом.

Кућа у Жеровници од 60 квадрата изграђена је средствима Канцеларије за Косово и Метохију и Општине Звечан.

“Андреа и Анђела су данас ушле у свој нови дом. Захваљујући друговима њиховог тате покренута је иницијатива изградње дома овој породици. Општина Звечан је подржала иницијативу, обратили смо се Канцеларији за КиМ  која је истог тренутка определила средства за реализацију овог пројекта”, објаснио је председник Привременог органа Општине Звечан Иван Тодосијевић.

Он је рекао да је за мање од четири месеца кућа изграђена и да ће породица моћи Божић да дочека и прослави у свом дому.

“Општина ће и даље настојати, заједно са Канцеларијом за КиМ, да се обећање председника Александра Вучића испуни и да држава буде присутна у сваком дому на Косову и Метохији”, рекао је Тодосијевић.

Он је истакао да ће Општина сутра купити ствари и, према жељи укућана, опремити дечју собу.

Пријатељи ове породице радили су фине радове на овој кући, а дневница, које су добили за обављен посао, одрекли су се у корист Андрее и Анђеле.

Извор: ТВ Мост

Повезани чланци

Skip to content