Манифестације

by veljko

Ликовна колонија Соколица

У организацији КУД-а „Звечан“ одржава се током последње недеље августа месеца међународна културно-уметничка манифестација „Соколица“ у Звечану. На колонију су долазали сликари из Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Румуније, Бугарске, Немачке, Индије и других земаља, тако да колонија сваке године има међународни карактер.

До 2010. године одржано је 14. колонија уз учешђе преко 135 сликара, преко 150. песника и писаца и следеће пратеће манифестације:
представљање сликара учесника ликовне колоније и изложбом слика са претходних колонија,
концерт КУД „Звечан“ или концерт познатог српског уметника, дечја ликовна колонија,
вече песника са доделом песничких признања и песничке повеље, презентације књига познатих писаца и песника, додела ликовних признања „Свети Лука“, обилазак манастирa Соколица, Бањска, Дубоки Поток, Црна Ријека, и других, сви садржаји су у циљу мултикултуралног дружења, ширења пријатељства и представљања грађанима, изложба радова сликара учесника колоније

 

 

КУД-у „Звечан“ као организатору међународнe културно-уметничкe манифестацијe „Соколица“ помажу:
Министарство културе Србије, Министарство за Косово и Метохију, Oпштина Звечан, РМХК „Трепча“ из Звечана, као и предузећа и појединци из Звечана и Косовске Митровице.

Повезани чланци

Skip to content