Канцеларија за КиМ поклонила Дому здравља у Звечану санитетско возило

by veljko

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамњан Јовић предао је данас Дому здравља у Звечану санитетско возило.

Возило је донација Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

“Велико ми је задовољство што у име Канцеларије за Косово И Метохију могу данас да уричим ово воизило Дому здравља у Звечану. Сви знамо колико је важно улагати у здравствени систем и ми настављамо да помажемо све институције Републике Србије овде на КиМ. Посебан акценат је стављен на здравственом систему као и на систему образовања где смо већ започели неке велике пројекте а мислим и да ће у наредном периоду бити још лепих вести за наше грађане јер ћемо већ следеће недеље уручити још једно возило у Грачаници, нашој болници и нашим људима који тамо вредно раде” рекао је Јовић.

Јовић је истакао да данашња донација шаље поруку да ће Канцеларија за Косово и Метохију наставити да помаже, како би се ова средина развијала.

“То треба да пошаље поруку да ћемо на исти начин помагати наше грађане и да ће та помоћ расти. На сваки динар који вам из Приштине отму или покушају да отежају живот и посао, Република Србија ће наћи начин да уложи и да наш народ овде опстаје и да се ова  средина развија. Са директором смо данас разговарали о пројектима које ћемо покушати да реализујемо у будућности а све како би додатно унапредили рад ове институције” рекао је Јовић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ је најавио да ће наредне године бити уложено још средстава и позвао институције да раде на што више пројеката.

“Сви сте чули за иницијативу председника Александра Вучића да се у наредној години 10 милијарди динара уложи у развој свих средина у Републици Србији. Наравно да ће средства бити уложена и на Косову и Метохији и овим путем позивам институције на у наредном периоду буду још агилније и још више раде и да што више пројеката нам достављају а ми ћемо гледати са наше стране да у пар година, у овај део Републике Србије уложимо толико да он постане непрепознатљив у развојном смислу” истакао је Јовић.

Директор Дома здравља Звечан др Иван Васић захвалио је Општини Звечан и Канцеларији за КиМ на донацији у име колектива и пацијената са подручја ове општине.

”Захваљујем и председнику Александру Вучићу на континуираној помоћи . Ово је само један наставак сарадње. Ова вредна донација значи да држава мисли на нас. У наредном периоду очекујемо много вредних нпројеката о чему ће грађани бити обавештени”, рекао је Васић.

Повезани чланци

Skip to content