Opština Zvečan i pomoćnici Kancelarije za KiM u poseti socijalno ugroženim porodicama na području opštine Zvečan

by Sanja Sevic

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Borislav Tajić i Dušica Nikolić danas su posetili Opštinu Zvečan, gde su sa članom Opštinskog veća, Branislavom Milosavljevićem obišli više socijalno ugroženih  porodica sa teritorije ove opštine. Njihov dolazak kasnio je više od tri sata zbog zadržavanja na administrativnom prelazu ,,Jarinje,, od  strane Kosovske policije.

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju i predstavnici Opštine Zvečan obišli su  domaćinstvo Zorana Milutinovića iz sela Doljani.

“Živim sa ženom, sinom, snajom i dvoje unučadi, penzioner sam lošeg zdravstvenog stanja. Zatražio sam pomoć jer mi kuća prokišnjava”, kaže Zoran Milutinović.

Nakon njegovog obraćanja za pomoć, ali i ostalih, pojačana je potreba da se stigne do najugroženijih porodica i pomogne im se.

“Ono za šta smo mogli da se uverimo na licu mesta je zaista kuća kojoj sada predstoje ozbiljni radovi na sanaciji. Uverili smo se u karakter oštećenja, sagledali potrebe koje su opravdane. U tom smislu se i porodica obratila opštinskoj upravi, ali se obratila i Kancelariji za KiM za pomoć. Nadam se da će ono što smo se dogovorili sa predstavnicima lokalne samouprave biti ispunjeno, stručne ekipe izaći na teren i sagledati nivo potrebnih intervencija. Naš stav u svemu tome jeste da ono što ova porodica planira, ono u čemu ulaže trud, ono što zaista ne mogu sami, da se u tim potrebama izađe u susret”, rekao je Tajić.

“Posle tročasovnog zadržavanja na administrativnom prelazu i dalje smo odlučni, još imamo jaču želju da posetimo sve naše građane kojima je pomoć potrebna, istrajaćemo u tome i nastavićemo dalje naše aktivnosti”, poručila je Nikolić.

Predstavnici Kancelarije za KiM i Opštine Zvečan obišli su i porodice Todora Mlađovića iz Žerovnice, Živorada Milutinovića iz Žerovnice,

Dimitrija Mlađovića iz Žerovnice, Blagojke Arsenijević iz Bresnice,

i Aleksandra Milovanovića iz Banjske.

Sva domaćinstva su socijalno ugrožene porodice, koje žive u teškim uslovima, čije kuće su u jako lošem stanju, i neophodno je renovirati ih. Kancelarija za KiM i lokalna samouprava će se potruditi da u što kraćem periodu pomognu ovim porodicama, i izvrše sanaciju njihovih domova.

 

Povezani članci

Skip to content