Todosijević čestitao Savindan školama na teritoriji opštine Zvečan

by Sanja Sevic

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Zvečana svečanom priredbom svojih učenika počela je obeležavanje školske slave „Sveti Sava“. Na samom početku, učenicima, prosvetnim radnicima i roditeljima obratila se direktorica škole, Slađana Fićović, poželevši dobrodošlicu i čestitavši praznik svim prisutnima. Priredbi je prisustvovao i Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević, koji se takođe obratio svim prisutnima i čestitao školsku slavu rečima:

„Poštovana deco, poštovani prosvetni radnici, dragi roditelji, moram na početku da kažem da mi je izuzetna čast što imam priliku da vam se danas obratim i što mogu u svoje ime, i u ime Opštine Zvečan da vam čestitam školsku slavu. Ja vam neću pričati o liku i delu Svetog Save, vi ćete to mnogo bolje od mene kazati u sledećim minutima. Ono što želim da kažem jeste da vama prosvetni radnici izrazim veliku zahvalnost za sve ono što radite, vaš rad je nemerljiv i vaš rad pokazuje da je naša mladost i budućnost našeg društva. Draga deco, neka vam lik i delo Svetog Save budu uzor, neka vam Svetosavski put bude put kojim ćete hoditi, a to je put svakodnevnog učenja i sticanja znanja, a upravo će to znanje biti najjače oružje u vašim rukama. I nemojte nikada zaboraviti da je Sveti Sava upravo znanjem i mudrošću uspeo da pobedi ono što je bilo najgore u našem srpskom društvu, a to je naša nesloga, uspeo je da pomiri svoju braću. Hvala vam još jednom i srećna vam slava.“, rekao je Todosijević.

Nakon kulturnog programa, rezanjem slavskog kolača i molitvom najvećem srpskom prosvetitelju, u prisustvu oca Romila iz manastira Duboki Potok, predsednika Opštine, direktorice škole, prosvetnih radnika i učenika obeležen je Savindan u OŠ „Vuk Karadžić.“

Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević, prisustvovao je i obeležavanju školske slave u OŠ „Banović Strahinja“ u Banjskoj. Kulturni program počeo je Svetosavskom himnom, u izvedbi učenika ove škole.

 

Povezani članci

Skip to content